3 Ağustos 2012 Cuma

Kuruçeşme Arena'ya otel haberi müzik organizatörlerini üzdü

İstanbul'un değerli arsalarından Kuruçeşme Arena geçtiğimiz günlerde el değiştirdi ve mekânın yeni sahibi Astaş Holding orada epey lüks bir otel yapmaya niyetlendi. Hatta bu niyetle Mandarin Oriental Hotel Group ile ortak projeler geliştirmeye bile başladı. Ama tüm bunlar başta organizasyon şirketleri olmak üzere pek çok sanatçı ve sanatseveri epey üzdü. Çünkü Kuruçeşme Arena geride bıraktığı 6 yılda 250'den fazla gösteriye ev sahipliği yaparak yaklaşık 2 milyon izleyiciyi ağırlamış bir mekân. 17 bin kişi kapasiteli Arena'da yılda ortalama 50 etkinlik ve 450 bin seyirci ağırlanıyor. Hatta içinde bulunduğumuz yazın konukları arasında Lenny Kravizt, Tom Jones, Macy Gray, Enrico Macias ve Jill Scott bulunuyor. 
 
Ayrıca mekânın kapanacak olması akla İstanbul'da uzun zamandır şikâyet konusu olan büyük kapasiteli konser ve eğlence merkezi sıkıntısını getiriyor. Stadyumları saymazsak İstanbul'da Kuruçeşme Arena dışında KüçükÇiftlik Park ve Harbiye Açıkhava Tiyatrosu var. Bir de son yıllarda keşfedilen Haliç Camialtı Tersanesi ve Santralistanbul Kıyı Amfi... Yıllardır Kuruçeşme Arena'nın işletmesini yapan BKM taraf olmamak adına bir şey söylemek istemiyor ama Türkiye'nin önde gelen organizasyon şirketlerinden Pozitif, bu sıkıntıya binaen 7 bin kişi kapasiteli yeni bir Arena açma hazırlığında olduğunu çıtlatıyor. Ayazağa'da yaklaşık 12 bin metrekare inşaat alanı bulunan mekânın 2013 sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer ise "Biz İstanbul Caz Festivali olarak mekân sorununu uzun yıllardır yaşıyoruz ve Sepetçiler Kasrı, Arkeoloji Müzesi, Camialtı Tersanesi gibi sıra dışı mekanları konser alanı olarak kullanmaya çalışıyoruz ama zamanla bunların kullanım amaçları değişebiliyor. Kuruçeşme Arena da bu anlamda kaybedilen bir yer. Geçireceği dönüşüm tabii ki tamamen hukuka uygun ancak şehir sakinlerinin de düşünülmesi gerekli." diyor.

 JÜLİDE KARAHAN

ZAMAN GAZETESİ / 2 AĞUSTOS 2012 

Hiç yorum yok: