9 Ocak 2010 Cumartesi

KRİSTAL’DEN YANSIYAN RENKLER

Genç sanatçı Bahar Oganer’in ‘Kristal’ isimli sergisi Nişantaşı’ndaki ‘Dirimart’ta.


Bahar Oganer ismiyle 2008 yılında Dirimart’taki ‘Rüya’ isimli kişisel sergisinde karşılaştık ilk. Geçen yıl bu zamanlar gerçekleşen ‘Plastic Tree Vol III’ isimli karma sergideyse tanışıklığımız pekişti. Bu yılki Contemporary Istanbul’un ilgi çeken genç isimlerinden olan sanatçının ikinci kişisel sergisi ‘Kristal’, şu sıralar yine Dirimart’ta.

1980 Ankara doğumlu sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu ve halen aynı üniversitenin yüksek lisans öğrencisi. Buraya kadar her şey normal. Normalin üzerinde güzel olansa sanatçının galeride sergilenen 9 çalışmasının 9’unun da sergi açılışından günler önce satılmış olması. Buradan da anlaşılacağı üzere Oganer, çağdaş Türk sanatının yükselen isimlerinden biri.
Büyük ebatlı kare tuvaller üzerine akrilik tekniği ile çalışan sanatçının en dikkat çeken özelliği; düz, ince ve temiz bir boyama tekniğiyle çalışması. Boyama mı, makine işçiliği mi ayırt edilemeyecek ölçüde temiz tuvallerin her biri; kelimenin tam anlamıyla renk cümbüşü içinde. Bir de izleyici, Oganer'in resimlerinde olan biteni sırtı dönük genç bir kadının bakışından görüyor hep. Saçından giysisine, gördüklerinden taktıklarına o genç kadın sanatçının ta kendisi. Sergiyi görmek için son tarih 10 Ocak.

JÜLİDE KARAHAN

SKYLIFE / OCAK 2010

............................

Hiç yorum yok: